Редовна линија Охрид - Свети Наум - Охрид, секој ден од 15.Јуни - 15 Септември

Типична охридска архитектура на стариот град, претседателската резиденција, Свети Стефан, Пештани, Трпејца, Света Богородица Захумска...
Брод Галеб .::. Ship Galeb
Брод Галеб .::. Ship Galeb
... Манастирот Свети Наум, Националниот парк Галичица, поглед на градот Подградец во Албанија, се само мал дел од она што може да се види на ова крстарење со стручен коментар на туристички водич.
Со Галеб по Охридското езеро: